NACIONALNA KUĆA I PICERIJA «MIRIS DUNJA», nalazi se u najsunčanijem, i jednom od najlepših delova Zlatibora, u naselju Obudovica 32, nedaleko od hotela Palisad i tržnog centra (600m).

Našu nacionalnu kuću ćete prepoznati po specifičnom ambijentu, koji podseća na domaćinstva starih seoskih porodica.

Možda se pitate otkud nacionalna kuća i picerija. Odgovor se nalazi u tome da smo daleke 1989. godine otvorili jednu od prvih picerija u centru Zlatibora, našim starim mušterijama znana kao «PICCOLLO». Od samog početka pa do danas, naše pice imaju izvanredan ukus, jer se peku u pekari na drva.

Zlatibor je planina izuzetne lepote, a krase je prijatna klima, blago podneblje, prostrani proplanci, bujni pašnjaci ispresecani planinskim potocima i prošaranim borovima po kojima je ova planina i dobila ime. Nalazi se na magistralnom putu Beograd-Crnogorsko primorje. Od Beograda je udaljen 230km, a od Užica 25km. Prosečna nadmorska visina je 1000m.

Zlatibor je aktuelan tokom cele godine i svako godišnje doba ima svoje specifične čari.

Poslednjih godina svoju turističku ponudu upotpunjuje brojnim i raznovrsnim sadržajima, što gostima pruža široke mogućnosti za zadovoljenje njihovih različitih potreba. Izgrađeni su sportski tereni, fudbalski, teniski, otvoreni i zatvoreni bazen, spa centri, sportska hala, ski liftovi i ski staze na Torniku i Obudojevici, kao i sistem za veštačo osnežavanje i žičara šestosed na Torniku.

Zlatiborska trpeza se sastoji od velikog izbora domaćih proizvoda (sir, kajmak, komplet lepinjsa, jagnjeće pečenje…), a da bi ih što bolje prezentovali potrošačima zlatiborci organizuju Pršutijadu u Mačkatu i Rakijadu u selu Šljivovici.